God jul!

En av alla julklappar från min barndom jag minns bäst är det Min Häst-julalbumet 1993 (jag har för mig att det var 1993 i alla fall) där Lena Furberg hade en “Lär dig rita hästar”-skola. Alla andra julklappar bleknade i jämförelse! Och jag blev sittandes med det där albumet dag in och dag ut, så fort jag hade tid. Och jag hade kvar det länge och kom tillbaka till långt senare. Hästar är speciella att rita, de är så fina och det finns så mycket små krångliga detaljer på dem, så det tar sin tid att lära sig. Och som hästtjej vill man få det rätt, Helt rätt (Jag säger det: om du vill anställa någon till ett jobb, välj en hästtjej)

Så nu vill jag ge det samma till andra hästtjejer: visa hur man kan rita hästar! de ser inte riktigt ut som Lenas hästar, men det behöver det inte. Jag har min egen stil, men man kanske ser var inspirationen kommer från. Tack, Lena för alla dina fina serier och din teckningsskola som sysselsatte mig i många timmar för 15 år sedan!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.