Sommarläsning: Wonder Woman (2011-2016) Vol. 8: A Twist of Fate

Jag ligger inte i hängmattan och läser hela tiden, men lite grann blir det i alla fall. När jag såg att Comixology har rea på Wonder Woman så passade jag på att köpa de album jag har kvar av volymerna 2011-2016. Nu har jag läst ut volym 8 av 9:


I de första böckerna var det en kamp mot en av Zeus förstfödda som vaknade efter många år i dvala. När det nu är över känns det som att storyn trevar lite, och jag förstår inte varför de kör på i ett par volymer till, det mesta känns som egna äventyr eller sidoäventyr där man bara testar lite grejer. I volym 8 står fokus istället till en av Dianas systrar som har gått den mörka vägen, rebellerat mot Diana och blivit satt i fängelse. Dessutom dyker en ny skurk upp som försöker döda Diana för att ta över hennes titel som gud. Vissa delar av historien spänner över flera volymer och andra är begränsade till den här volymen. Även om det mestadels känns som ett eget äventyr så är det ett bra äventyr och det är mestadels snyggt tecknat också. Diana får som gud, drottning över paradisön och  superhjälte en ny rustning som får fullt godkänt från min sida 🙂

Man ska nog ha läst de föregående volymerna innan man ger sig i kast med volym 8, för även om det är nästan ett fristående äventyr så finns det ändå ganska mycket bakomliggande historia från föregående volymer som man kanske vill veta så att man förstår kontexten lite bättre.

SparaSpara

SparaSpara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.