Snart är det sommar!

Idag besökte jag Kulturhuset Fyren i Kungsbacka för att ha en tecknarskola för barn 8-13 år. Det var fullbokat! Att vara på Fyren är speciellt för jag har deltagare som har varit med förr men som kommer tillbaka 🙂 Det är nästan så att jag måste ha olika kurser för återkommande elever och de som jag aldrig träffat förut. Eftersom de anmält sig själva pga intresse så blir det lite annorlunda än om man träffar en skolklass där många kanske inte gillar eller vill rita.

Idag gjorde vi sommaräventyr, med en blandning av att rita, skriva och vika våra egna fanzine och i slutet kom bibliotekets personal in för att lotta ut små priser i samband med Sommarboken som är ett projekt man gör för att uppmuntra sommarläsning. Två stycken vann färgpennor, dagen till ära.

Imorgon kör vi igen, men då på Åsa bibliotek. Det är ett lite mindre bibliotek, men det är så viktigt att komma ut till många av folkbiblioteken, och inte bara de stora kulturhusen. Tack, Kulturhuset Fyren för att jag får komma till er!

Böcker att läsa i sommar

Wonder woman: Warbringer

Wonder woman (ej seriealbum)

Den här tänkte jag läsa i sommar. Jag har ingen aning om ifall den är bra eller inte, jag har inte hört något om den alls men poängen med att läsa böcker under sommaren är att man kan läsa många böcker och det gör inget om någon är lite so-so. Jag hoppas förstås att den är bra 😀 Jag återkommer med en rapport.

Om du läst den, vad tyckte du? Om du inte läst den så finns den att skaffa. Klicka på bilden eller här: Wonder woman: Warbringer

The subtle art of not giving a fuck

Den här boken har jag redan köpt och börjat läsa och har fått mig att skratta fult på bussen några gånger redan så den inger hopp. Jag köpte den för att jag ibland känner att jag bryr mig kanske lite för mycket, för att kompensera för andras brist på bry. En balans vore schysst, men det är inte alltid den finns där. Så jag köpte mig en liten kurs! Den finns även på svenska med titeln: Den ädla konsten of not giving a f*ck: Så lever du ett bra liv – på riktigt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.