Utställning invigd!

I september förra året tog vi det första steget till att göra en utställning på Frölunda kulturhus. Igår invigde vi hela kalaset med en hejdundrande vernissage på precis rätt dag, då kulturhuset hade flera andra evenemang på gång samtidigt, bland annat vernissage för en textilutställning i utställningshallen. Det kom riktigt mycket folk, inte bara för vår utställning men för att huset är ett så bra ställe för kultur och en samlingsplats i staden. Många kom för vår utställning, många kom för något annat och fick vår utställning på köpet, yay!!

Under det tre timmar långa vernissaget hade vi även en panel, där vi pratade om våra bilder och vår senaste antologi “Har vi något jävla val?” som fokuserar lite grann på valåret 2018 och vad demokrati kan vara i Sverige idag. Antologin hann komma i tid, så att vi kunde sälja den under dagen 🙂 Ni som har följt mig ett tag vet att det inte är en självklarhet att böcker man producerat inte alla gånger hinner komma i tid 😀 Tur att det var någon annan som hade hand om produktionen av just det, haha!

Det här projektet har varit spännande och jag har lärt mig en hel del. Det första bra beslut jag gjorde var att tidigt fråga om det var ok med de andra att jag gjorde kreativa beslut utan att fråga andra om lov hela tiden. Jag fick ett Ja på det och det utnyttjade jag till max för att beslut inte skulle dras i långbänk och för att saker inte skulle rinna ut i sanden. När jag under resans gång tyckte att saker var jobbiga eller låg lite utanför min bekvämlighetszon kunde jag leja bort de sakerna till andra medlemmar och låta dem äga det projekt de fick lämnat till sig men ändå med jämna mellanrum fråga hur det gick och ibland stötta upp när jag hade tid och möjlighet utan att roffa tillbaka projektet från den personen.

Det allra viktigaste saken var att jag satte upp deadlines med jämna mellanrum. Deadline för idéer till programpunkter. Deadline till kulturhusets program. Deadline till idéer på vad var och en ville ställa upp med. Deadline till realisering. Och när de datumen var förbigångna var det inte så många kvar att jaga efter för att det sista skulle komma till. På det sättet kunde vi ta de sista eventuella problemen med en klackspark och hitta på något i sista minuten utan att allt behövde bli sista minuten. Förstås så var det ändå så att tjugo minuter innan vernissage var det fortfarande ett par skyltar som skulle upp till de sista konstverken som kom upp på väggen som knappt hunnit torka, men det kändes ändå lugnt och jag behövde inte förlora någon som helst sömn över projektet. Min förhoppning är att det här bara är början. Nu har vi en massa konstverk som kanske kommer att kunna hängas upp någon annanstans för en annan utställning. Vi har redan tankar på var…

Nu står utställningen kvar till den 29/4, du är välkommen att besöka kulturhuset när som helst och se vår utställning som är utplacerad i gågatorna och inne i biblioteket (barnavdelningen, ljusgården och Pointrummet). Välkommen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.