YouTubes nya regler

Ett tag har jag gjort instruktionsvideos och lagt upp på YouTube. Jag är ingen YouTuber, det finns de som gör det så himla bra och det är imponerande hur de har gjort sig en karriär på att bjuda in Alla till sina liv. Jag vill ju mest bara rita! Och rita tar en himla massa tid, och är rätt så trist att titta på i längden 😀 Man kan om man vill försöka få in några kronor på att göra sina videos och det har gått lite grann i alla fall. Det kanske inte handlar om pengar så mycket som att jag triggas lite av att se grafer och kurvor och siffror i analysen av de videos man lagt upp, för så mycket pengar handlar det inte om. Nu har YouTube satt upp nya regler: för att kunna generera intäkter från sina videos måste man ha:

  • 1000 prenumeranter (jag har 292 prenumeranter i skrivande stund) OCH
  • 4000 visningstimmar under det senaste året.

4000 timmar är 240 000 minuter. Jag kan avslöja att genomsnittstiden folk lägger på mina videos är ca 2 minuter. Ja, för YouTubers är det inte så svårt att möta kraven, men för mig blev det en besvikelse. Så nu är frågan: vill jag fortsätta lägga upp videos? Varför gör jag det? Är det för att jag hoppas på att få några kronor någon gång ibland? Eller för att det är givande på något sätt?

Jag förstår precis varför YouTube gör den här ändringen, det är så många som ansluter sig till YouTube bara för att “skrapa in storkovan” och hamnar precis över gränsen för att tjäna pengar och lägger upp lite vad som helst som kanske inte är så bra men som ändå genererar några kronor. YouTube vill ha Premium Content, dvs äkta innehåll som tittarna tycker är värdefull – och det är tittarna som bestämmer. Tittarna bestämmer med sina klick och sin tid om man är något att ha, och är man inte så bra, då får man bestämma sig om man ska sluta och fokusera på något annat eller så tycker man att det är roligt och fortsätter och en dag har man plötsligt blivit talangfull.

Jag kommer att fortsätta lägga upp videos på YouTube, för det känns ändå bra att kunna visa upp något som andra tycker är värdefullt och jag blir förhoppningsvis bättre på att instruera i teckning. De fans jag har <3 är ganska bra på att kommentera på om det är bra eller om det är något de tycker fattas och det är värt jättemycket!

Collab med CollieChan

Min vän och kollega Alice Engström ( Alice ska vara med i Min Häst!  )  har också en YouTube-kanal och vi gillar båda att rita hästar, så vi bestämde oss för att göra ett samarbete på YouTube. Vi berättade varsitt hästminne för varandra och så ritade vi det minnet. Det blev faktiskt två videos från mig! En där jag visar hur jag ritar bilden utifrån hennes text och en där jag visar hur färgläggningsprocessen går till. Här kan ni se dem:

Och ja, ni får väldigt gärna prenumerera: Yvettes kanal  och mer än gärna kommentera och ge förslag på vad ni vill lära er rita eller se mig rita eller berätta om. Det är min kanal, jag får göra vad jag vill 😀

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.