Hur man inte ska göra saker

Ibland får man lära sig saker på det smärtsamma sättet. Det gäller att ta det som en lärdom och inte en konstant (förhoppningsvis).

I helgen var jag med på ett event; Tubecon i Göteborg. För mindre än en månad sedan kontaktade jag arrangörerna för Tubecon med en idé till en aktivitet på mässan – en station där man ritade sina favoritYoutubers, med Miranda-wall som inspiration. Miranda är en YouTuber som har porträtt av sig själv på väggen bakom sig när hon gör sina videos. Det är jättefint, färggrannt och intressant att se så många olika stilar på en och samma yta. Så det var min idé! Det hade också varit ett plus i kanten om deltagarna där fick reda på vem jag var och prenumererade på min kanal. Marknadsföring för mig själv, helt enkelt.

Det hela bombade så jävla hårt. Eller. Det blev en ganska rolig dag, med många deltagare vid bordet. Men det blev ingen vägg att sätta upp porträtten på och inget sätt för mig att marknadsföra mig själv på. Det där sista är mitt eget jävla fel, hur svårt är det att räkna ut att man kanske behöver en rollup att sätta upp bredvid? Det är ingens fel förutom min barnsliga hjärna som tror att saker ska lösa sig av sig självt ibland. Och efteråt var jag ledsen och skamsen, kanske mest skamsen, för att jag hade slarvat bort en massa tid och energi på att inte planera och tänka lite mer professionellt och kommunikativt.

Så vad lärde jag mig?

  • Ta hjälp. Var flera som planerar tillsammans, så blir det roligare, bättre och ni hinner ta varsin macka under dagen.
  • Ta bilder/videor av vad du gör och har gjort. Också därför man ska vara fler än bara sig själv, så att man kan hjälpas åt.
  • Kommunikation är nyckeln till framgång.
  • Ta det som en chans att bli bättre, inte att se sig själv i spegeln och tänka dåliga tankar. Nästa gång blir det mycket bättre.
  • Skriv på din blogg (för nu känns det faktiskt lite bättre), berätta för din partner/kompis/etc vad du håller på med. De kan ställa smarta frågor som du kan ta ställning till för att bli bättre.

Så, det här händer fortfarande. Jag väntar just nu på provtrycket 🙂 Nästa video som jag inte hunnit göra (för jag har sett mig själv i spegeln och tänkt dåligt i ett par dagar) kommer att handla om att kontakta tidningar/skriva pressrelease.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.