Sista dagen på Bagaregårdsskolan

Idag var sista dagen av fem som jag hälsade på hos klass 4 på Bagaregårdsskolan för lektioner i serieteckning. Vi har haft en massa skoj och jag har tillsammans med dem även tagit fram nytt lektionsmaterial! Ibland visar det sig att vissa klasser efterfrågar eller har ett behov av något visst synsätt eller arbetssätt och då försöker jag möta det behovet så att de får ut mesta möjliga från mina lektioner. Vi har haft korta lektioner på bara 60 minuter och det är lite för kort tid för bildämnet, egentligen, det tycker jag. Men alla skolämnen är viktiga, och det är mycket som ska få plats på en skolvecka. Lärare och elever gör sitt bästa för att följa med strömmen av kunskap som man förväntas ta emot. Jag är imponerad av hur eleverna har kämpat och verkligen gjort sitt bästa de här veckorna och jag hoppas att det har väckt en massa nya tankar och intressen hos både lärare och elever 🙂

De senaste veckorna har jag blivit lite sugen på att köpa mig en sån härn bok:

Målarbok för superhjältar

Men inte så mycket för att färglägga. Jag skulle vilja att det istället för svarta linjer var blå linjer, så att man kunde öva sin tuschning eller annan typ av färgläggning/målning. Klart jag kan göra det med svarta linjer också, man kan fylla i med sina egna linjer, utöka fälten och göra ljusa fält till mörka. Samtidigt tar det emot att köpa en fylla-i-bok av någon anledning. Kanske för att jag borde rita egna bilder hela tiden, inte fylla i på andras 😀 Men man kan nog lära sig något av det också.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.