Sportlovet kom och gick

Förra veckan var det sportlov i Göteborgstrakten och jag drog på turné! Jag hade fått i uppdrag av Mölndals stad att besöka fyra av deras bibliotek för att hålla workshop kring böckerna om Greg i “Dagbok för alla mina fans” sam “Nikkis dagbok”. Det är böcker skrivna för ca 10-13 år(ish)ingar, och böckerna är skrivna i dagboksform med inslag av serieteckning. Så jag fick tre timmar på varje bibliotek där deltagarna fick göra sina egna dagböcker som de fyllde med porträtt, personbeskrivningar och serier. Vi hade så himla roligt och varje bibliotek blev helt olika upplevelser beroende på vilken typ av grupp jag mötte. På onsdagen blev det till och med högläsning ur böckerna! (Tur att jag gillar att läsa högt, då 😉 ) Jag tar inte speciellt mycket foton när jag är ute, eftersom jag inte vill/får fotografera barn och publicera dem hur som helst, men jag lovar att det blev himla fina dagböcker under de fyra dagarna.

På fredagen fick jag även nöjet att besöka Kulturhuset Kåken i Örgryte, som sista stopp på min sportlovsturné 🙂 Jag har velat göra något där länge, men det har inte blivit av. Äntligen var det dags!! Upplägget var något friare under fredagen, vi tecknade serier och till min stora glädje fick jag även träffa några elever jag haft innan när jag besökt skolor i stadsdelen. Det var så roligt att se alla igen och alla (nya som gamla) gjorde helt grymma serier och karaktärer!!

Det är viktigt att komma ut från kontoret ibland, det ger lite extra energi att bryta rutinerna lite och de som deltar på workshops är ofta väldigt glada och engagerade så det är hur roligt som helst 🙂 Nu, efter en hel vecka med att flänga runt så har jag helt plötsligt lust att rita på Jobbiga jävlar igen. För er som saknar veckouppdateringarna med Zak & Ting: det kommer! Jag ville bygga upp en buffert, och nu (NU; IDAG) jobbar jag med bildmanus till vad som ser ut att bli sista kapitlet i boken. Det gäller att få ned sina idéer så snabbt som möjligt, så det jag åstadkommer just nu ser ut som en galning har suttit och skrafsat på ett papper, och jag vet int ens om det är bra eller dåligt, men det är så skrivande ser ut 🙂 Om några dagar är det dags att gå igenom och se om det är bara skit eller om jag faktiskt gillar hur det ser ut. Jag har roligt just nu, det är det viktiga.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.