Gillade jag Star Wars The force awakens? OM jag gjorde!

Jag ska försöka göra det här spoilerfritt och berätta endast om min känsla efter filmen, ingenting om något som hände i filmen. OK? Infogar stor bild som går att scrolla förbi om man vill läsa vidare:

Vi var pepp som bara den innan, Henrik hade med sig sin Storm Trooperhjälm som han haft med sig hela dagen på jobbet och låtit folk posera i, mycket poppis! De första föreställningarna gick redan 10.30 på förmiddagen, vi gick 21.15 på kvällen.

2015-12-16 21.18.04-1

Jag hade goda förhoppningar om att J.J. Abrams skulle göra publiken – både ny som gammal rättvisa. Man kan inte ta för givet att alla har sett filmerna, hur mycket de än har gått på TV, för de har några år på nacken och jag tror att det är ganska lätt att bestämma sig innan ifall man gillar det eller inte. Den här filmen ger en chans för både oinvigda och redan fans att samlas och titta på samma villkor, oavsett inställning inför den. Den flirtade med oss som sett filmerna men var roligt på egna meriter så att alla kunde nöjas. Möjligtvis att det var lite väl mycket referenser/repriseringar/history repeats på många punkter, men det gör inget. Människor vill inte ha nytt, de vill ha det gamla goda som de känner igen, och nu fick de det.

Den var snygg!! Där episod I-III tappade mig fullständigt pga fula effekter så fanns det inget sånt här. Allt var genomarbetat och svinsnyggt, många miljöer tror jag (hoppas jag) att det faktiskt var riktiga miljöer och inte så himla mycket green screen. Det spelar mindre roll för mig när jag ser den, men jag tänker mycket på hur det blir att spela in en film om det är mycket green screen eller om de faktiskt får röra sig i autentiska miljöer och tycker lite synd om folk som får agera mot ett kvastskaft med pingpongbollar på.

Skådespelarinsatserna var mycket bra! I ärlighetens namn så är det inte jättebra skådespeleri i varken ep I-III eller IV-VI, men i den här filmen kändes de trovärdiga och det fanns ingen jag tyckte illa om (I’m looking at YOU, Jar-Jar Binks). Fanns det karaktärer jag hade kunnat leva utan? Ja. Men de störde mig inte. Så all is well in the world, till och med i en galax långt, långt borta… 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.