En titt på Google Trends

Under hösten går jag en racer-kurs i E-handel. Jag korvstoppar mig själv med information om olika sätt att hantera sig själv på Intönätt och det finns onekligen mycket att göra. Jag slits mellan diagram och modeller för att göra grejer, till att veta att det finns folk där ute på olika sociala medier som “bara gör lite” och så blir det sjuuuuuuukt poppis bara genom att vara sig själva. Så på ett sätt känns allt bortkastat, men det är onekligen intressant. Ett verktyg som jag knappt visste fanns innan var Google Trends. Google Trends listar vad som är poppis på Google just nu. Det är därifrån tidningar listar vad som är mest googlat varje år (tror jag såg en sån artikel i Metro häromdagen, ye?) Sånt tidningar kan skriva om när det är lite kort om tid/nyhetstorka 😀 Jag testade söktermen “serier” och det blev bara blaha av det hela. Serier använder folk för TV-serier och inte för seriealbum. HUR ska det här sluta? Ändå är serier (seriealbum, alltså) mer poppis än någonsin känns det som.

När jag ändå läser den här kursen måste jag ju fundera ut: Hur ska jag använda allt det här? Det är lätt att stoppa huvudet i sanden och tänka: “Jamen det här är för folk som jobbar på riktiga jobb men marknadsföring” Ja, eller så kan jag ta till mig det och tänka för egen del också. Just nu håller jag på med en affärsplan för en fiktiv leksaksbutik (JAAAAA, LEKSAKER!!) och det går bra, men jag måste skriva dubbelt så mycket som jag redan gjort. Jag har en massa idéer på vad min fiktiva kund kan hitta på för skoj med sin nya butik, men det är just det: kvantitet istället för kvalitét. Är min hjärna förstörd av att tänka för många, praktiska tankar om korta skeenden istället för att tänka strategiskt över lång tid och formulera det på ett oh so professional way? Med riktiga, vuxna ord med mer än två stavelser.

ELOQUENTLY 

Det kanske bara är lite vanlig, hederlig stress som gör att jag inte har tid att brodera ut text och göra den fyllig. Jag försökte göra ett diagram som visade hur lite lust jag hade att göra det här, men insåg att jag ljög. Jag vill visst göra den här rapporten, jag vill göra den snygg och genomtänkt och jag har inga problem att komma igång så här långt så det är bara någon slags tonårstrots att säga att jag inte vill.

ÖNSKELISTA, SAKER JAG VILL (just nu):

  • Skriva en utförlig rapport som känns genomtänkt och livfull.
  • Göra en snygg hemsida i min andra kurs Grafisk design för webben
  • Skriva en bra tenta i kursen Matematikens guide till Ganymedes
  • Göra jättebra innehåll här som andra kan relatera till, läsa och dela med sig av.
  • I JUST WANT TO BE YOUR MORGAN FREEMAN!

ja… ni ser vad som händer. Det blir för mycket för min lilla hjärna. I alla fall, please snälla, snälla, lämna en rad här och skriv hej bara för att jag inte ska känna mig så ensam när jag sitter här med min rapport :'( Gif:s uppmuntras!

2 thoughts on “En titt på Google Trends

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.