Workshops under höstlovet

Åhhhh, hur dålig får man bli på att fotografera under event?

Jag var i Angered i måndags för att göra spökhistorier med barn och i Kungsbacka kommun för att göra serier igår.

Biblioteket i Angered (Blå stället) är jätteroligt att komma till. Det verkar som att det alltid är folk i alla åldrar där och deltar i bibliotekets aktiviteter med gott humör. Jag hade ca tio deltagare som var där för att göra serier eller rita spöken. Några gjorde sina egna små tidningar med en spökhistoria i och några deltog i att göra en jättestor spökaffisch! Det var hur kul som helst och jag ville inte att det skulle vara bara tre timmar 😀

Ja, ok, en anledning till att jag inte tar så mycket foton när jag är ute på workshop är att det är barn med. Jag får inte fotografera och lägga ut foton på barn hur som helst, så därför tar jag nästan inga foton för att det inte ska råka bli några misstag. Det kan verka tråkigt, men det handlar om integritet inte minst + att barn inte alltid vet vad det är man frågar om ifall man frågar om det är ok att lägga ut bilden på Facebook.

Men jag kan fortfarande bli bättre på att fota!! 

Igår var jag i Kungsbacka för att besöka Fjärås bibliotek och Onsala bibliotek. Tyvärr kom ingen på den första workshopen 🙁 så jag hade en presentation av mitt material och en liten workshop för bibliotekarierna där istället, så att de (och jag) kunde känna att det var något värt i alla fall.

I Onsala gick det lite bättre, med två ihärdiga deltagare! Det är så roligt när man kan gå från en workshop och alla har ett leende på läpparna.

Det är synd när man tar sig till ett ställe och det inte kommer någon på sin workshop. Tankar som
Är det mitt fel?
Om jag bara hade varit lite mer känd så hade det gått bättre.

Det kanske är så att om jag hade varit Henrik Jonsson som illustrerat Pax-böckerna eller Natalia Batista eller Sofia Falkenhem som står som illustratör på många av de böcker som barnen i skolåldern läser så hade det kommit fler deltagare. Men vad ska man göra? Dessutom är det väldigt olika beroende på vart man åker någonstans. Tyvärr så är det så att på landsbygden är det svårare att få deltagare, och så beror det på hur kulturen på orten ser ut. Om invånarna har en vana av att gå till biblioteket på grund av att det är en fri resurs så är det inga konstigheter, men ibland är det bara en boklåda man går till om man blir tvingad i skolan. Det är synd, för biblioteken är så mycket mer!

Och som jag sade till en engagerad förälder i Angered i måndags: Biblioteken är här för Er skull, så om ni vill att något speciellt ska arrangeras så går det jättebra att fråga på sitt bibliotek om det är möjligt att arrangera genom dem. Biblioteken har resurser i form av lokaler, ett visst mått pengar och ledning som privatpersoner kanske inte har. Så om du har en idé till något roligt du vill ska hända, gå till biblioteket så snart du bara kan och fråga! Hoppas vi ses på en serieteckningsworkshop 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.