Webbdagarna i Göteborg

Hur kunde jag glömma att ge en rapport från webbdagarna i Göteborg?

Vad gjorde jag där? Jag var där för att dokumentera vad andra sade i sina talks/keynotes/seminarier/whatyacallit på mitt alldeles egna sätt: som en serie! Jag vill inte återge exakt det de säger, jag vill inte rita av deras omsorgsfullt ihopsatta presentation för det vore att stjäla deras material på ett sätt. Jag vill återberätta det på det sätter jag hör att de säger det. Tyvärr hinner jag då inte se deras presentation, hur fin den än kan vara, utan jag lyssnar intensivt under hela presentationen och tecknar det jag hör.

Det blev två fartfyllda dagar där jag sprang mellan lokaler för att hinna med att lyssna på en massa intressanta föredrag och den monterplats jag också fick ha. Tack, Webbdagarna! Viktor på idg var jättebra med att försöka klura ut hur vi skulle rigga upp det tekniska och det blev jättebra till slut! Jag hade en vägg att sätta upp mina serier på, och vid bordet jag satt och ritade riggade vi upp en iphone som kopplades till en stor TV-skärm så att andra kunde stanna till och se hur det växer fram teckningar på pappret utan att hänga över min axel. På det sättet träffade jag en massa fina människor som var nyfikna på hur det går till och hur serieteckning kan användas till deras verksamhet. Vissa hade egna idéer och för några illustrerade jag det de berättade på plats, det var lite speciellt, men det gick alldeles utmärkt.

Här kan ni se några av resultaten från Webbdagarna:

 

föredragshållarna kunde köpa dem av mig efteråt, därför finns inte alla med här. Jag hoppas att det här ska kunna vara intressant för företag som vill sammanfatta sin verksamhet på något sätt, kanske göra en reklamfilm, storyboard eller något annat som kan vara ett alternativ till en massa text på hemsidan. Jag vill göra mer sånt här, det var superkul! Det roliga med det här är att jag behöver inte kunna ett smack om vad de pratar om på scen, det är bara ord vi använder. Jag förstår ord. På svenska och engelska.

Min hjärna var liksom helt klar och färdig när jag kom hem, jag sov så otroligt gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.