24 hour comic day

Varje år är det 24 hour comic day, dvs. folk över hela världen ritar 24 sidor serier på 24 timmar!
http://www.24hourcomicsday.com

Det har blivit lite av en tradition att delta för att det är så otvunget fast ändå framtvingat under kort tid. Man får tummen ur röven, helt enkelt!

Tidigare 24 timmarsserier:

endrygkoppkaffe2011: En dryg kopp kaffe

2011 hade jag inte tid att sitta i ett dygn i sträck. Jag skulle jobba ungefär 10 dagar i sträck på café, min snubbe skulle vara bortrest ungefär lika länge och jag bestämde mig i sista stund för att göra en 24-timmars ändå, på den tid jag hade. Sagt och gjort, varje ledig stund jag hade under de här 10 dagarna – bortsett sova och jobba så gjorde jag den här serien. Det kanske inte var konstigt att den blev inspirerad av min arbetsplats 😀 Jag lyssnade också mycket på Back To Work under tiden jag tecknade den här som talade om för mig att det bara var att pusha vidare utan att bry sig om vilken typ av penna och papper som användes.

 

Wish 1 framsida2012: Wish 1 

2012 ville jag göra något annorlunda. Jag ville göra någon typ av superhjältehistoria, fast funderade också väldigt mycket på hur man ser på sig själv och tänker kring sin egen förmåga att hantera sig själv och sitt liv. Hur mycket begränsar vi oss själva i livet genom att förminska oss själva och hur länge kan vi fortsätta att tänka så innan vårt undermedvetna tar tag i det på egen hand? Historien som blev till under 2012 kändes som att den inte riktigt blev fullständig och gjorde att temat för 2013 års 24-timmarsserier nästan gav sig själv. Jag tecknade den andra delen

 

Wish 2 framsida2013: Wish 2

som ett svar till den första delen och om huvudpersonen i del 1 är blyg och lite beige så blir det mer färg och aggression i del 2. Jag ville teckna en superhjälte från början, men det blev inte så mycket av det som jag ville ha i del 1 så här fick jag göra om och göra nytt.

Wish 1 + 2 är något jag har övat mig i att rita digitalt genom, och det var en bra övning! Då hade jag Photoshop och Wacom Bamboo att teckna med, förutom de sista sidorna i Wish 2, där jag testade Manga Studio och som gav en liten försmak till hur framtiden skulle se ut.

Det är lite svårt att sälja in Wish på mässor, eftersom allt annat jag har med mig är med taglinen: Här är det roligt, kom och se roligt! medan Wish är en allvarligare historia som jag har svårt att tala för, speciellt som jag testade något nytt och tycker det är lite skämsigt att prata om det när det är något som är utanför min box.

 

I hate London framsida2014: I hate London

Jag bodde i London 2006 och 2014 var det dags att häva ur sig en massa gamla känslor inför det. Det hände en hel massa grejer och det kanske inte blev riktigt så som jag ville, men jag är ändå glad att jag åkte dit och provade. Man får prova saker! Om man alltid ska vara stensäker på vad man håller på med, då har man ingen frihet att ändra sig och så kanske man blir rädd för att upptäcka livet. Det skulle vara sorgligt.

Det är också därför 24-timmars är så himla bra. Man provar och ser vad som händer! Man provar i 24 timmar att låta sin hjärna berätta på egen hand, utan att mitt medvetande håller på och är självkritiskt. På lördag kör vi! Ska du också göra en 24-timmars? Skrik till och jag gör en länklista. Jag tänker att jag ska göra en livesändning via kanske Periscope eller så, I let you know!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.