Efter Bokmässan

Vad hände på Bokmässan?

Bokmässan är kaosig, som alltid. I år hade jag ingen fast plats, men några veckor innan mässan hörde Seriefrämjandet av sig och frågade om det fanns några som kunde tänka sig hjälpa till i montern och jag tycker det är lite skönt att ha någon typ av fast punkt att planera kring. Sagt och gjort, jag skrev upp mig på två pass – en på fredagen och en på lördagen och så fick jag träffa några människor jag inte träffat innan – hurra!

Fanny Bystedt som har roddat seriescenen i flera år har nu tagit en paus från det arbetet och besökte mässan bara på fredagen för att bland annat intervjua Lena Furberg (min idol, yes, jag är hästtjej) på seriescenen. Jag haffade henne för en fika och lite Bokmässehäng.

Hmm.. jag önskar att jag var en sån där som kan ta fräscha bilder, men det kan jag inte. Jag är rätt värdelös på det.

2015-09-25 10.30.13
Josefine och Henrik battlar om vilken era av MLP som är bäst.

På fredagen lyssnade jag på Josefine Johansson och Henrik Torehammar som pratade om My Little Pony. Josefine var av den gamla skolan och Henrik förespråkade den nya omgången av MLP – Friendship is Magic. Efter en halvtimme hade han lyckats vinna över både Josefine och mig till att inkludera den nya eran i vad som är OK My little pony, så nu måste jag se hela Friendship is magic, så är det bara.

2015-09-25 17.31.18
Jag och Fanny smurfade runt.
2015-09-27 12.02.10
Lena Furberg signerade “Best of Min häst” och Mulleböckerna.
2015-09-25 18.01.35
Lena Furberg berättade om hur svårt det var att börja teckna serier. <3
2015-09-27 12.01.29
Mulle fyller 40 i år och sprang runt i publiken när Lena signerade.

Bokmässan handlar för många om att knyta kontakter och se till att man har jobb i ett år framöver. Men ingen press eller så. Jag kände pressen att “kanske gå och prata med något förlag” “Visa upp sig lite” “Etc.” Men det blev inte så mycket av det. Jag besökte ett förlag som gav mig lite konkreta och konstruktiva råd angående hur man skickar in sin pitch till dem och det var ju bra för mig. Mer om det i nästa blogginlägg, det blir för långt och spretigt här annars. Men jag kände inte självförtroendet att gå in med mina stora boots och kräva min plats – för det är i princip vad man ska göra. Det är ingen som kommer att rulla ut mattan för dig och be dig komma in när det gäller vad Du försöker sälja till dem. Dra in dig, det kommer de bara göra när De vill sälja något till Dig och ska du vända på det förhållandet så krävs det en gaffeltruck och lite jävlar anamma om en säger. I wasn’t feeling it, så jag gled runt istället. Det hela avslutades med ett seminarium med Broder Daniel som var mycket roligare än vad jag hade kunnat tänka mig och innan jag lämnade mässan för i år fick jag en bamsekram av Kim och ett Vi ses på ComicCon!

2015-09-27 16.05.50
Per Sinding-Larsen intervjuade Pia Landin och kärntruppen av Broder Daniel om deras storhetstid.
2015-09-25 18.42.29
Såhär trött blir man på Bokmässan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.