Jobb som frilansare (man ska inte ta något för givet)

Nej, det ska man verkligen inte. Det kanske man inte ska som anställd heller – att det kommer vara för evigt. Men som frilansare kan det vara lite som att söka jobb/provjobba 12 gånger per år och absolut inte ta för givet att man ska få komma tillbaka.

De senaste åren har jag jobbat mycket med workshops för barn och ungdomar, och för varje termin har det blivit fler och fler skolor som hört av sig. Det har nästan blivit så att jag räknat med att jag ska få komma till ett visst antal skolor varje termin och säkerställa en inkomst utefter det. Men det går trender i allt, förstås och den här terminen blev det ingen skola på Hisingen 🙁 Skapande skola-projekt ska inte utgöra någon dominant del av min verksamhet, det ska vara en bisyssla. Det går ändå inte att komma ifrån att det är en stor del av min inkomst, även om det inte är min huvudsyssla och min huvudsyssla är inget som folk betalar för i samma utsträckning :/

Det är bara att bryta ihop och gå vidare

.. och det gjorde jag. Jag kan vara ledsen för att inte ha jobb, vara rädd att min inkomst inte är tillräckligt stor så att jag inte klarar mig, känna mig dålig för att jag kanske gjort ett dåligt jobb (även om jag vet att man sällan får komma tillbaka till samma skola två gånger), men det är inte första gången jag råkat ut för bakslag och åter igen: det är inte min huvudsyssla. Man får se fram emot saker man kommer att göra och vill göra och som ligger i kalendern.

Imorgon kommer jag att vara med på Webbdagarna i Göteborg och teckna live när andra pratar om saker de kan! Det är lite nervöst, många kommer att titta på vad jag gör och helst ska de tycka att det är awesome och helst ska det leda till jobb så att ledsen, rädd och dålig från föregående stycke kan läggas undan en stund.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.