Att komma tillbaka efter sommaren

Jag har alltid (alltid? really?) gillat skolstarten. Tror jag i alla fall, det måste ju ha varit något bra med det när nu blir så nostalgisk vad gäller skolstart. Att det ligger den där doften av skolstart i luften, lusten att hitta på projekt efter en sommarvila. Nu är den sommarvilan inte så himla lång, men jag hade nog blivit uttråkad av 5-6 veckors semester utan att ändå hitta på något rit-projekt eller nåt annat stort som ändå känns som det jag gör på kontoret. Så jag hade två veckor helt ledigt och så några veckor innan de veckorna där jag slappade rätt bra, tog halvdagar och åkte ut på en ö sisådär på en torsdag-fredag. Vi får se när vintern kommer om det var tillräckligt med vila, men jag tror det. Nu väntar jag bara på att det trillar in lite jobb, för nu är det dags, tycker jag!


“Väntar på att det trillar in lite jobb?”

Vad är det jag säger? Man sitter inte och väntar, bara. Man baxar, baxar, baxar för att få in jobb, men den svenska sommaren är lite speciell. Man måste vänta på att folk kommer tillbaka till kontoret, fikar klart och tar sig igenom en eposthög, försöker komma på vad det nu var man gjorde på jobbet och sedan försöka förstå vad det är man ska göra härnäst. Då. Då kan det komma in bokningar till workshops, lektioner, illustrationsjobb, etc. Spännande, eller hur? Spännande med ett stråk av fullständig panik, säger jag.

Saker jag gjort för att inte ha fullständig panik (ha lite kontroll, kan man också säga):
– Skickat in ett bidrag till serietävlingen ISV
– Skickat ut ett nyhetsbrev där jag berättar lite vad jag gjort på senaste till företag jag kan tänka mig att jobba med.
– Fortsatt på mina egna projekt. Jobbiga jävlar är inte klar än. Några kapitel till!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.