Jobbiga jävlar, del 94

“Vad bidrar du till?”

Hur ska jag kunna veta vad jag bidrar till? Det är faktiskt ingen lätt fråga att besvara. När jag jobbade inom service var det lite lättare att besvara, jag kunde säga att jag gjorde svinbra kaffe till morgontrötta gäster och enligt många en “livräddare” of sorts. Men det känns lite plastigt att säga när jag vet att det finns många där ute som faktiskt räddar människoliv varje dag – alltifrån sjuksyrror, läkare, brandmän, psykologer och så vidare. Å andra sidan ska man se till de mindre sakerna i livet också, och då kan ett leende och en kopp kaffe vara en grundpelare i ett gott liv.

Nuförtiden åker jag till mitt kontor nästan varje dag och ritar historier som den här. Jag kan inte säga att mina historier räddar liv, det är inte ens jättemånga som läser dem såvitt jag vet. Jag vet att när serien var med i Nemi så hade jag läsare som verkligen gillade den, och det kan vara nog så mycket. Om en berättelse är så pass minnesvärd så måste den ha varit värd något i en större mening också, och definitivt värt för mig när jag får höra det från en läsare <3 <3 <3 det ger en positiv spiral åt alla håll och kanter 🙂 Så om du gillar något, berätta det (inte bara för mig, för vem som helst som gjort något bra, ok?)!

Februari. Helveteshålet på året.

Februari. Inte min favoritmånad, eftersom den känns så obeskrivligt lång. Ta varje dag och upphöj med 2, så får du hur lång varje dag känns. Just nu är det 10 dagar kvar, vilket innebär att det är 10^2=100 dagar kvar av denna ändlöst långa gråa tisdag till massa av ångest och lidande.

Å andra sidan spenderar jag dagarna med att fylla upp kalendern med workshops på skolor och bibliotek runt om i Göteborg och lite utanför också! På lördag åker jag till Fregatten i Stenungsund för att rita pirater och skattkartor tillsammans med barn och ungdomar 🙂

Här finns Fregattens program

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.