Jobbiga jävlar, del 89

Vem sjutton är det här nu då?

Det tror jag de flesta kommer kunna lista ut, om inte idag så om ett par veckor.

Alla behöver hjälp någon gång. Så vem ska man hjälpa och varför? Finns det människor som är beroende av att hjälpa andra så att de inte behöver ta tag i projektet “hjälpa sig själv”? Absolut. Och det pendlar. Ibland är det svårt att vara lagom hjälpsam till lagom många människor, så ibland får man avge nyårslöftet “var lite mer självisk” och ibland “tänk lite på andra också”. Nu avger jag inte nyårslöften längre, utan tar emot dem från någon i min närhet som har sett vad som är bra för mig. I år är målsättningen att jag ska bli lite bättre på att marknadsföra mig själv effektivare. Och då menas det inte att tjata mer på mina befintliga kontakter på Facebook eller Twitter som kanske är det som ligger allra närmst till hands. Nej, nya (för mig) sätt att nå ut till människor och företag som ger mig nya upplevelser och uppdrag. Förhoppningsvis ska det vara till nytta inte bara för mig utan för andra också, så att den där balansen infinner sig: Göra nytta för andra samtidigt som man gör något för sin egen skull.

kallehizztapasticKalle Hizz pratar engelska

Så, ett nytt projekt i år blir att publicera mera på engelska. Det här är svårt, för jag gillar det svenska språket och i ärlighetens namn så flyter språk alltid bättre på sitt hemspråk, oavsett hur bra man är på det sekundära språket. Jag gillar engelska också, speciellt att prata engelska, och nu känns det som att jag måste posta allting två gånger eller att jag måste vara “den där” som ska envisas med engelska i tid och minut och rädd att fölk ska tycka jag är lite pinsam när jag stavar fel och så vidare. Jag gör som vanligt, tar det lite som det kommer (YOLO, du vet) Men nu i alla fall så fick jag ett ryck till att göra något, kanske skaffa lite fler vänner och trampa lite ny mark genom att publicera Kalle Hizz-strippar på engelska på sidan Tapastic.com

Läs serien på http://tapastic.com/series/kalle-hizz Där kan man prenumerera på serier och göra en läslista. Mer om det nästa vecka!

tingwalkFrankrike hände

Senaste veckan har det varit lite körigt i Facebook-feeden om en säger. Speciellt för serietecknare har det varit många debatter om hur man ska tycka och inte tycka, känslor har gått brännheta och tributbilder har postats. Det har blivit lite överväldigande och jag har valt att inte delta i diskussionerna. Det enda jag vill säga är att jag håller med Johan Wanloo.

Puss och kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.