Jobbiga jävlar, del 86

Nytt kapitel

Det här markerar början på ett nytt kapitel. Det stora ingentinget är faktiskt över, även om det kvarstår. Snart kommer det hända grejer! Men först ska vi fira jul:

julkort2014

Snart är det också 2015, och det känns som att det redan har börjat, nästan. Workshops är inplanerade på tre skolor, två bibliotek och ett museum. Projekt ska startas upp och fortsättas på och nya EU-regler träder i kraft. Det här har cirkulerat på Internet i några veckor: Nya EU-regler och jag vet inte exakt hur jiddrigt det kommer bli för mig själv. Är det något som bara gäller Brittlandia? eller måste jag också anpassa mig, alt ta bort alternativet att ha nedladdningsbara serier på hemsidan? Å ena sidan verkar det vara företag i UK, men samtidigt är EU en typ rätt stor grej som förenar ganska många länder. Vad vill de, egentligen? Jag kommer inte att ta bort mina serier, dels för att det är en marginell inkomst, dels för att så länge inte svenska Skatteverket meddelar mig på något sätt att det blir nya regler så gäller det inte mig.

Det blir inget långt inlägg idag för jag har fullt upp med mitt extrajobb jag haft i december de senaste åren. Jag jobbar med att slå in paket åt julshopparna på Frölunda torg. Pengarna som samlas in (det kostar 20:-/paket att slå in) går oavkortat till Stadsmissionen, för att hjälpa människor och familjer som inte har det så fett, de flesta är hemlösa eller riskerar att förlora sina hem och det är inget man önskar ens sin värsta fiende. Så om du handlar dina klappar i Göteborg är det def Frölunda torg du ska handla på.

Årets julspellista

Varje år (sedan 2006 tror jag) gör jag en spellista. De första åren fanns inte Spotify, så jag gjorde blandCD-skivor som jag gav till några utvalda få i julklapp. Nu är det mycket lättare att hitta ny musik till att göra årets lista! Jag har några regler för listan:

1. Ingen låt ska finnas med 2 gånger. Det är ok med olika varianter av samma låt gjorda av olika artister, men inga kopior.

2. Inte fler än 2-3 låtar får komma från samma källa. I så fall hade jag lika gärna kunnat länka till källan och hoppa över mellansteget som är min lista.

3. Det ska vara en blandning av trams och tradition samt en gnutta julförakt.

Om listan inte dyker upp här i din webbläsare så är länken till listan: How come everyone celebrate christmas at the same time 2014

God jul!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.