Jobbiga jävlar, del 68

Julhelvetet och andra ställen med mycket folk

Det har varit mycket nu på senaste, vilket har gjort att jag inte riktigt orkat med att skriva några blogginlägg till varje uppdatering av Zak&Ting. Det har t.ex. varit Bokmässan, som är lite som det här senaste kapitlet av Jobbiga jävlar. Mycket folk på en och samma plats, mycket förväntningar och önskningar, kanske lite tapp i energi och behov av bulle och stol en liten stund. Lyssnar man bara på det och lyder så går det bra.

Bokmässan var en hit i många avseenden 🙂 Jag hjälpte till i Apart förlags monter och sålde Walking Dead, Game of Thrones och den novellsamlingsboken av Pär Thörn som även jag är med i. Den var en stor hit, med korta deckarnoveller skrivna av samma författare (Pär), men bildsatt i serie-/grafisk novellform av 23 olika tecknare. Jag är en av dem, så jag insisterade på att få signera varje ex av boken som jag sålde 😀

Jag hade inte mycket tid till att gå runt och kolla på böcker men jag lyckades ändå kamma hem så många böcker att jag tror de räcker i minst ett år. Jag tänkte recensera dem i lagom takt här på sidan. Den bok jag är gladast över att jag fick med mig hem ändå är

Fridas resor av Frida Ulvegren

Köp “Fridas resor” här
Frida Ulvegren är en fantastisk människa! Jag träffade henne för första gången på Bokmässan och blev så fascinerad av henne. Hon har humor, kan snacka och är en av de gladaste och trevligaste människor som finns på denna jord. När det var en kvart kvar av Bokmässan och jag gick en sista runda i seriemontrarna för att göra lite sista minuten-shopping sprang jag på Frida i Kartago-montern och jag sa att jag ville köpa hennes bok. Tyvärr var den slutsåld 🙁 Men så tittade hon på mig och sa: “Men vet du vad, Yvette, jag har ett allra sista ex kvar i min väska och är det någon jag vill ska ha den så är det du.” Lyckan!!

Boken handlar om Fridas karriär som modell. Hon är 13 år när en modellscout ser henne för första gången och frågar om hon vill åka till Milano. Det dröjer ett år, men så ringer de med löften som infrias. Hon reser till Milano, ställer upp i modelltävlingar och det går riktigt bra för henne. Men vilken värld! Att som 14-åring åka runt i halva Europa och göra som man blir tillsagd av nonchalanta människor och den enda reaktionen man kan ha då är “Jaaahaaa, det ska väl vara så” och veta vad man ska göra i vilka lägen är inte alltid så lätt.

Upplägget i boken välkomnar även den som inte har läst så mycket serier, så om du inte har läst så mycket serier har du din chans här 😉 Med det menar jag att den är skriven och ritad på ett sådant sätt att det hade också kunnat vara skönlitterär text, men råkar nu bara vara berättad med bilder och text, som en serie, du vet.

Köp “Nyckeln” här

Nyckeln, av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg

Om du ändå är inne på AdLibris och snurrar, passa på att förhandsbeställa den spännande avslutningen på Engelsfors-trilogin! 

Bokserien som känns som att det är Sveriges Twilight, tycker jag ni kan beställa med väldigt gott samvete 😉

 

 

 

1 thought on “Jobbiga jävlar, del 68

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.