Jobbiga jävlar, del 44

Så, alla fullständigt oskyldiga bybor fick åka till himlen enkel biljett och kvar någonstans i limbo bland rasmassorna finner vi Zak och Ting. Och Malin är fortfarande med. Varför?! Varför kan hon inte bara låta dem vara ifred?! För de tog hand om henne och nu hör de ihop. Och som inte det var nog så kollapsar allt igen. Hur ska det här gå nu då? Häng med nästa vecka 😉

Minialbum in the making

På fredag är det äntligen dags för årets upplaga av Stockholms internationella seriefestival (förr kallad SPX) och jag ska dit. Jag åker dit med en hög fanzine, d.v.s. minialbum med Kalle Hizz-strippar som jag sålde (slut) på SPX för två år sedan samt fanzinet “En dryg kopp kaffe” som handlar om ett gäng kreativa människor som jobbar på café. Floskler, utarmade serviceklyschor och det du alltid velat säga finns med 🙂 Jag presenterar också crowdfundingen för Zak & Ting samlade äventyr och en del annat. Dessutom kommer jag och fina Stef Gaines som jag delar bord med att teckna live enligt önskemål.

en dryg kopp kaffe
En dryg kopp kaffe i mycket begränsad upplaga
Stef delar inte bara bord med mig, utan hon är med och fixar inför festivalen och hon är med på babian.se :s bord och säljer böcker där också. Behöver jag säga att hon är en fantastisk person?

Seriefestivalen är som en gigantisk firmafest för serietecknarfrilansare och det blev snabbt en självklarhet att åka dit. Jag tror… 2005 var första gången jag åkte dit med serietecknarskolan i Hofors, och jag hade gjort ett litet fanzine i A5-format som hette Bitterämnen. Jag hade med mig ca 10 stycken och sålde… 2? 3? Sanningen att säga är att man säljer inte så himla mycket på festivalen, men det är roligt att träffa människor och prata om vårt gemensamma intresse. Det är fortfarande jobbigt att ha med fanzine att sälja, men inte lika jobbigt som den där första ångestfyllda gången då jag inte kände speciellt många och inte riktigt visste hur det går till på festivalen. Det blir bättre år för år, men jag brukar inte tvinga mig själv till att hyra bord varje år, det är mycket jobb och mycket nerver som står på spel. Men, jag vet att jag inte står där själv, vilket gör det hela mycket lättare.
Här sitter jag och Stef:

Här sitter jag och Stef på fanzinemarknaden.

På lördagen tar jag en kort paus från bordet för att delta i en panel om webbserier kl 16-17 på Plattanscenen. Det är jag, Rene Engström, M. Falke och Johan Wanloo som kommer vara med i panelen där vi pratar om webbserier och hur det funkar för oss. Inträdet till festivalen är gratis, så det klart du ska komma dit 🙂 Välkommen!

För hela programmet över festivalen och dess kringfester, se här

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.