Gästserie: Kalle Hizz

JUUUUUUUUL!!!

Det lackar mot jul. Själva uttrycket “lacka mot jul” är ju heltossigt, egentligen. Vaddå lacka? Jo, enligt min googling kommer det från läcka; något som rinner. Det rinner mot jul genom en läcka som lackar. Typ. Även svett kan lacka (rinna) och man kan lacka ur (ilska rinner till).

När jag var liten såg jag alltid på julkalendern, oavsett om jag hade en kalender hemma (det är ju ändå bara en detalj). Vi hade ändå ICAs egen kalender som faktiskt var gratis och gratis, det är gott. Jag var bara glad och tacksam för att det var något men fick gratis. Enligt mig var det bara ICA-julkalendern och årskalendern på ICA som var gratis i hela världen.

Nuförtiden finns det tack vare Internet en massa saker som inte kostar så mycket – eller ingenting. Den här serien ni läser här nu kostar dig ingenting, många julkalendrar som hoppar upp här och där är allt som oftast gratis på Internet. För vi är så tacksamma och glada att kunna göra något för er, något som inte kostar oss speciellt mycket men som kan ge mycket tillbaka. Goodwill och lite uppmärksamhet, osv.

Några kalendrar jag tycker ni kan följa är:
En annan bild av Göteborg.
Inte en traditionell kalender, men fotografier tagna under 1-24 december av Göteborgs hemlösa. Du kan stötta Göteborgs hemlösa genom att skänka 50 kr till bilder du gillar. Samtidigt höjs priset på bilden till försäljningen av den på avslutande utställning på Röhsska den 9 januari. Här kommer ni till bilderna.

Best friend monster
Konstprojektet som jag och Maie Wisur genomför. I oktober hade vi en lyckad utställning på Tredje långgatan i Göteborg, och många frågade var man kan adoptera fler. Vi har en facebooksida: http://facebook.com/bestfriendmonster och en blogg: http://bestfriendmonster.blogspot.com För att adoptera ett monster behöver man bara kontakta oss med sin önskan. Maila till monsterkalender@gmail.com och se hela julkalendern antingen via fb eller vår youtubekanal:

http://youtube.com/bestfriendmonster

Och har ni ingen aning om var ni ska köpa era julklappar så har jag en idé om var du ska köpa dina julklappar. Att spela spel är ett perfekt julgöra när det bara är skit på TV och allt godis har blivit äckligt:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.