Gästserie: Kalle Hizz. Tryck på dörren!

Kalle Hizz minialbum #2

Här är han ju! Kompisen Kalle Hizz, som kommer att hålla oss sällskap här en stund, medans Zak&Ting har lite tjänstledigt. Kalle Hizz kom till under en mörk och jättetråkig oktoberkväll 2005 då jag egentligen hade en hel massa annat att göra. Vi hade lite tidigare på terminen (på Serietecknarskolan i Hofors) gjort humorstrippar. Mina blev skämsiga och fula, inte alls på något bra sätt. Jag blev jättearg på världen och mig själv och sa att jag aldrig skulle göra strippar igen. Min lärare Johan var förvånad och sa “men jag trodde du skulle tycka det var roligt, det verkar som klippt och skuret för dig”. Men nej, aldrig i livet att jag gör strippar igen!

Som sagt, en kväll som bäddade för prokastrinering gjorde att jag tog upp skissblocket och tänkte att jag skulle vara lite korkad istället för att försöka vara så jävla roligt hela tiden. Och så var jag tvungen att rita enkelt, enkelt, inte för svårt för då tar det längre tid och man tappar sugen. Så kom Kalle Hizz till. Jag gjorde en massa slarviga strippar som jag sedan visade för mina kompisar i studentkorridoren. Att höra Mickes skratt när han läste de där första stripparna den kvällen, det kunde ju inte ge annat än mersmak. När det senare visade sig vara fler som tyckte att Kalle var en rolig prick, så kunde jag inte sluta.

I och med att Zak&Ting kom till världen och jag började jobba så mycket med det så kom Kalle Hizz lite i skymundan. Men nu har jag återupptäckt honom lite grann, genom projektet 30 days of comics. Under november månad har jag filat till en stripp varje dag. Den strippen ni läser idag är dock inte från det projektet. Den här har några år på nacken och finns med i minialbumet “Kalle Hizz samlade dumheter #2” som finns att skaffa sig i shopen som nedladdningsbar version.

Ha en fin tisdag, alla!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.