Jobbiga jävlar, del 40. Slut på del 1

OMG! Hur ska det här gå?! Det har gått åt helvete, big time! Hur ska man kunna gå vidare efter att en hel by har rasat ner i avgrunden?

Här slutar faktiskt del 1 av boken som inte finns än.

Jag är inte en person som ska jobba med långa historier. Jag är bättre på att göra korta, kärnfulla historier, gärna med humor i. De Kalle Hizz-strippar jag har gjort under november månad passar mig väldigt bra. Det är fortfarande lite skämsigt att säga att man tycker om att göra strippar, att det är vad man jobbar med. Det som räknas är Albumet. Eposet. Sagan. Jag har börjat omvärdera hela den grejen. Visst är det roligt att ta saker från början till slut i ett stort projekt. Men det är också roligt att ta saker från början till slut på en förmiddag. Under lång tid har jag känt mig väldigt stressad att hinna med att göra klart en sida Jobbiga jävlar i färg varje vecka. Stressen visar sig i att jag glömmer saker, som t.ex. text i bubblorna och jag hinner definitivt inte jobba speciellt mycket på det framtida materialet. Dels på grund av att jag har andra saker att göra – workshops att förbereda, andra serier att rita, dagjobb att jobba på, lite ledighet då och då som faktiskt behövs för att äta, duscha, träna och umgås med levande människor och lite sånt. Hade den här publiceringen varit mitt heltidsjobb som jag tjänat mina pengar på hade det varit en helt annan sak men jag tjänar inte en enda krona i dagsläget (och den diskussionen kan vara lång och känslosam, så jag tänker inte vidareutveckla den här och nu). För att (förihelvete) bli klar (nån jävla gång) med den faktiska produkten som är publikationen/boken/whatnot som Jobbiga jävlar kommer att bli så kommer jag därför att pausa Jobbiga jävlar ett litet tag. Se det som att det bara är säsongsuppehåll som med vilken annan TV-serie som helst, för det kommer mera 😉

För att inte vintern ska bli alldeles för lång och tråkig kommer jag att försöka lätta upp stämningen med hjälp av min kompis Kalle Hizz som kommer att gå som gästserie här, prick här på sidan medans Zak&Ting får vila lite. Jag är säker på att ni kommer att tycka om honom, jag gör det och många med mig. Vi värmer upp lite här med förra årets julkort:

Hoppas vi ses även nästa vecka! Och nästa efter det, och nästa, och nästa och älska mig för evigt, hörni 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.