Jobbiga jävlar, del 28

Sweet home, Alabama 😀 Den gamla dängan!

Själv ska jag åka till Köpenhamn idag och lyssna/se på Coldplay. Det är en grupp som har en både och-inverkan på mig. Å ena sidan var det Coldplay jag lyssnade på för att kunna somna om nätterna förr i tiden (när jag hade en mp3spelare som fungerade). Det var så långa, utdragna toner i låtarna så det var som valsång för öronen och jag somnade som ett barn till det när jag försökte hänga med, fast ändå inte.

Å andra sidan var det Coldplay jag lyssnade till när jag hade som mest hemlängtan då jag bodde i Londontown och bodde på hostel. Jag hade ingenstans att vara för mig själv, men kröp ihop i en av fåtöljerna i TV-rummet, lyssnade på “Fix You” och saknade mina vänner, mest av allt min fina Martina, som jag pratar alldeles för sällan med, men som betyder så mycket för mig.

Å det tredje så kommer jag också ihåg kritiken till Coldplay av Niklas Sonestedt, där han i ett av mina fanzine jag var redaktör till efter min utbildnings slut skrev om det fasansfulla gäspviruset som  Coldplay är en faktor till. Fanzinet hette Svärjö, som en kritik/parodi på de många nynazister som bodde i Hofors, den lilla hålan mellan Gävle och Falun. Vi förfasades över deras naivitet och törst efter samhörighet, men samtidigt  skrattade vi lite åt deras knapphändiga kunskaper i allt vad Sverige är, och allra mest hur det verkar finnas ett samband mellan knapphändiga kunskaper i skolans grundämnen och den bana de valt i livet. Så vi namngav fanzinet  SVÄRJÖ!

Svärjös liv blev kortvarigt, men det finns några ex kvar. Är det någon som är intresserad av dessa, skriv en rad, så ordnar vi det. De är fulla av allsköns tester, texter, serier och bilder av bland andra mig, Marja Nyberg, Niklas Sonestedt, Martina Bergsjö (hon har gjort massor av vackra saker, men är något ljusskygg, så jag har inget att länka till, tyvärr), Emma Anderstedt, Johan Jergner Ekervik, bland andra. Eftersom jag håller på att flytta just nu har jag NOLL koll på hur många, men som sagt, vi ordnar det 😉 Finns även i PDF-version, såklart! = billigare pga inget tryck, inget porto. Ball, va?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.