Jobbiga jävlar, del 19

Världen jag ritar är ju egentligen helknasig. Jag kan inte bestämma om det ska vara vardagsrealism eller fantasy eller allt samtidigt. Just det här med topiarier – växter som är klippta till konstverk/former/djur/whatnot kommer från det tillfälle då jag såg miniserien av the Shining. Jag tycker om filmen och har sett den ganska många gånger. Serien gjord av Stephen King (producerad? regisserad?) ger jag dock inte mycket för, från det korta klipp jag såg från serien. En liten hundbuske som rörde sig hotfullt mot seriens huvudperson. Det var ungefär lika läskigt som Aslan ser riktig ut i serien om Narnia som gick på TV på 90-talet.

Nyan cat!

Angående förra veckans dräktmakeri:

Maskeraden förra veckan… blev en hit! Vädret var fantastiskt fint, jag hittade dit tillsammans med personal från Nordstan (att springa genom Nordstan iklädd någon slags dräkt är inget att göra på egen hand). Festen var på restaurangen Ruckmanns vid Nya varvet i Göteborg. Precis vid vattnet, men en bra bit från närmsta spårvagnshållplats.

Jag föll på min egen fura lite grann; det var inte många som kände igen NyanCat, trots dess 17 miljoner och några till visningar på Internet. Det spelade inte så stor roll, det syntes i alla fall att jag var utklädd. Med besked! Och jag kunde dansa, äta, dricka och gå  på toaletten utan större besvär, så det är väl en lyckad dräkt, eh?

Såhär försökte jag göra mestadelen av kvällen, men det var svårt att hålla igång:

Nästa vecka har jag precis kommit hem från Peace and Love i Borlänge. Det kanske blir lite bilder, lite blöta katastrofhistorier eller smala lyckor. Eller något helt annat; ingen vet. Just nu är jag inte aspepp, med tanke på vädret och att jag kommer en dag senare än de flesta (kommer jag få plats på funkiscampingen eller lugna campingen?), men jag har i alla fall gummistövlar och silvertejp med mig.

2 thoughts on “Jobbiga jävlar, del 19

 1. Hej,
  Hoppas du hade det bra på Peace and Love (och att du inte fick blixten i huvudet). Jag satt bredvid dig på tåget upp till Sala och tänkte bara be om ursäkt för att jag “hoppade på dig” med kommentarer om dina skisser. Nu har jag ju läst mer av vad du gjort och vidhåller att du är otroligt duktig. Tyvärr har jag väl ingen business att erbjuda dig (vilket jag önskar att jag hade) – jag är “bara” miljökonsult men skall ha dig i hjärnkontoret om något dyker upp eller tills den där dagen då mitt eget företag går om Volvo i omsättning 😉
  Så har jag i alla fall fått en sida till att spana in om dagarna när jag borde arbeta – sedan tidigare brukar jag kolla in Sequential Art på http://www.collectedcurios.com/ och Xkcd [läses: Excused]: A webcomic of romance, sarcasm, math, and language på http://www.xkcd.com/
  Nåja, ville väl bara att du skulle veta att ditt visitkort inte gick i papperskorgen utan att jag var genuint intresserad!
  Simma lugnt,
  Frederick

  1. Hej Frederick,
   Roligt att du hörde av dig! Jag tror alltid att jag är i min egen lilla värld när jag sitter och ritar sådär, så jag blev lite överraskad när jag insåg att jag inte alls var ensam om skissblocket, så att säga 😀 Det händer nog oftare än jag tror.
   Visst kan du bidra! För varje person som läser mina serier har jag vunnit lite till 🙂 Jag är fortfarande lite desillusionerad om att det ska gå att leva på att göra något som ingen tvingar en till. Ungefär som xkcd; ett underbart exempel på hur man jobbar på det fantastiskt tråkiga dagjobbet och börjar berätta om det (och här är beviset på att man inte behöver rita skitsnyggt för att en serie ska bli bra och framgångsrik) i serieform för att några år senare säga upp sig från det tråkiga dagjobbet för det finns inte tid över för det. I en drömvärld är det så det går till, men det är en bit kvar.
   Collectedcurious kände jag inte till sedan innan, så det ska jag kolla in – det finns gott om webbserier, men det är svårt att hitta det allra göttaste, så tips är alltid välkomna.
   Ha en fin vecka/Yvette

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.