Jobbiga jävlar, del 3

Vad ska man ta sig till som värdinna när en av gästerna mår dåligt? Ok, om han/hon ramlar in i diskbänken och slår upp ett stort hål i huvudet, då är det ganska självklart vad man ska ta sig till, då blir det pling-plong-taxi till sjukan. Men om gästen är ledsen; Klappa på axeln och skicka hem? Eller vika kvällen till ett terapisamtal? Många gånger har jag varit den som gett terapisamtal, allt som sedan glöms bort när föremålet för ångesten/ledsenheten kommer tillbaka och inte alls är vare sig arg, död eller vill göra slut. Min tid är som bortblåst och jag önskar att jag hade klappat på axeln, stoppat en kudde under armen på personen och bäddat ner någonstans i närheten. Det är en ständig balansvåg mellan att göra allt för sina vänner, och att inte glömma bort sig själv.

Många gånger har jag också varit den som gråter. Ibland har jag haft någon som vikt sin kväll åt mig. Ibland har jag åkt hem. Ibland har jag fått krypa ner i en soffa, fått en vänlig klapp på huvudet och någon som säger: “sov här, så ses vi imorgon bitti”. Jag tror att det sistnämnda är ungefär i mitten på skalan och ni vet ju hur man säger:

Lagom är bäst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.